Werkwijze - Advies-en-zooo.nl
62
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-62,bridge-core-1.0.6,cookies-not-set,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Werkwijze

Ciska-201x300
Iedereen heeft zijn eigen manier van leren en ontwikkelen. We kiezen de manier die het beste bij jou, je team en organisatie past.

1. Kennismaking

We starten altijd met een kennismaking. Bij individuele trajecten is dat een persoonlijk gesprek met jou. Soms is het wenselijk dat je leidinggevende bij het kennismakingsgesprek aanwezig is, dan doen we dat. Bij een teamontwikkelingstraject bespreek ik met de opdrachtgever de verschillende manieren waarop we kunnen starten.

Tijdens de kennismaking bepalen we wat de gewenste verandering is en inventariseren we wat er nodig is om die verandering in gang te zetten.

2. Programma op maat

Na de kennismaking ontwikkel ik op basis van de gewenste verandering en of de leerdoelen een programma op maat. Dit is een globaal programma dat we gedurende het traject al naar gelang de behoefte in- en aanvullen.

3. Tussentijdse evaluatie

We doen altijd een tussentijdse evaluatie. Zijn we op de goede weg? Gaan we de einddoelen realiseren? En zo niet wat er speelt en wat is er nodig om die wel te halen?

4. Resultaat

De ontwikkeling van jou of je team staat voorop. Door verschillende methodieken toe te passen, bereiken we stap voor stap het gewenste resultaat.

5. Evaluatie

Na het programma volgt altijd een evaluatie. Hoe is het gegaan? En zijn de leerdoelen bereikt? In dit gesprek bespreken we ook wat er nodig is om de ingezette verandering te borgen of om het geleerde in de praktijk te blijven gebruiken en vooral te blijven ontwikkelen.