Waar kun je Advies & Zooo voor inzetten? - Advies-en-zooo.nl
395
page-template-default,page,page-id-395,bridge-core-2.7.2,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Waar kun je Advies & Zooo voor inzetten?

Advies

Advies moet je groot zien, ……….. Denk bijvoorbeeld aan optimalisatie en implementatie van werkprocessen of aan beleidsveranderingen.

Procesoptimalisatie en implementatie
Heb jij het idee dat het werk anders kan of dat het niet erg efficiënt is wat jij en je collega’s doen? Omdat je iets al een tijdje zo doet, heb je vaak niet in de gaten dat er in het proces steeds nieuwe omweggetjes gebouwd zijn en dat dat de efficiëntie niet altijd ten goede is gekomen. Of misschien merk je dat je steeds van alles dubbel aan het vastleggen bent. Dan is het goed om eens kritisch naar je werkproces te kijken.

Samen kijken we naar het proces. Wat is er logisch en moet echt blijven en waar hebben we onze twijfels bij? We kijken wat er moet (wetgeving, accountant), maar vooral ook wie wat doet en of dat (nog) logisch is.

Nu hoor ik je denken “dat kan ik toch ook samen met mijn collega’s?” Dat kan, maar als dat echt zo is, dan had dat toch allang geregeld geweest?

In de waan van alle dag, leg je het steeds weer naast je neer. En omdat je het al heel lang zo doet, is het ook heel lastig om er kritisch naar te kijken en elkaar te bevragen en dan heb ik het nog niet over de zgn. “heilige huisjes”. En ik beloof je, aan heilige huisjes heb ik als buitenstaander geen boodschap. En als het je al is gelukt om het proces kritisch te bekijken en aanpassingen te doen, dan is het kennelijk nog een hele klus om ervoor te zorgen dat iedereen om dezelfde nieuwe manier gaat werken. Want zeg nou zelf, als het je was gelukt, had je toch niet tot hier doorgelezen?

Misschien ken je me of heb je op mijn website gelezen over mijn ervaring met excellente dienstverlening en het werk bij woningcorporaties en denk je nu “met haar wil ik wel eens van gedachten wisselen over onze werkprocessen en kijken wat de beste aanpak is”, aarzel dan niet en neem contact met me op. Een kop koffie drinken kost niets en levert je meteen al een aantal inzichten op.

(nieuw) Beleid nodig?
Nieuwe regelgeving of andere inzichten vraagt om aanpassing of nieuw beleid of misschien heb je voor een bepaald onderwerp nog wel helemaal geen beleid. En elke keer als er zich iets voor doet op dat vlak, krijg je er weer vragen over of handelt ieder naar eigen (beste) inzicht. Heb je al een tijdje het gevoel dat je met het betreffende onderwerp iets moet? Dan is het nu tijd om daar tijd voor vrij te maken of op zoek te gaan naar iemand die je daarbij kan ontlasten. Of ik diegene ben die jou kan ontlasten? Daar kom je achter door een afspraak te maken en van mij te horen hoe ik tegen jouw vraagstukken aankijk. Een eerste gesprek is uiteraard gratis en geheel vrijblijvend!

Ontwikkeling

Jezelf ontwikkelen kan op meerdere manieren. Je kunt ervoor zorgen dat je meer over de inhoud leert, maar je kunt ook werken aan je vaardigheden………

Kennisoverdracht: (nog andere benaming)
Soms merk je dat bepaalde kennis een beetje is weggezakt. Weet jij nog hoe zit precies zit met passend toewijzen? De regeltjes en de inkomensgrenzen, die weet je wel en die pas je waarschijnlijk ook wel goed toe. Maar de achterliggende gedachten, de gevolgen voor de toewijzing en de mogelijke uitzonderingen, die heb je misschien toch niet meer helemaal meer op je netvlies. Of de regels rondom (mede)huurderschap, het gebruik van de gedragsaanwijzing of wat mag nu nog wel als het gaat om leefbaarheid. Allemaal onderwerpen waar jij en je collega’s best meer over willen weten.

Laat me weten waar jouw vraagstuk over gaat en ik maak tijd vrij om hier wat dieper op in te gaan en je te laten zien wat ik daar voor jou en je collega’s in kan betekenen. Dat kan zijn met een training of misschien kies je wel voor een ………..

Aanleren van vaardigheden: nog andere benaming)
Qua kennis zit het wel goed. Jij en je collega’s volgen de trends en als het nodig is, schrijf je je in voor een inhoudelijke training. En toch merk je dat je er met kennis alleen niet altijd komt. Je weet precies de regels, maar hoe zeg je dat nou zo dat jouw boodschap ook goed overkomt? Ik ga graag met jou op onderzoek uit wat er nodig is om dat te veranderen. We kijken naar het huidige gedrag van de professionals en het effect van bewoners en welk effect je juist wel wilt zien. Als dat helder is, vertel ik je graag wat ik (eventueel samen met collega trainers) voor jou kan betekenen.

Intervisie:
Heb je vraagstukken waar je graag met anderen van gedachten over wisselt? Of loop je op je werk ergens tegen aan en weet je niet wat je moet doen om het op te lossen of om het te veranderen? Soms is het lastig om daar met iemand over te praten. Anderen zijn druk, je voelt je niet veilig of je collega’s kunnen je gewoon niet verder helpen. Je blijft er dus maar mee lopen, gaat op de oude voet door en probeert er het beste van te maken. Wat je gelukkig in de meeste gevallen best goed lukt.

Herken je dit en wil je samen met een groepje collega’s of vakgenoten aan de slag met
deze vraagstukken? Dan is een intervisie groep misschien een goede oplossing. Intervisie
is een investering in je (persoonlijke) ontwikkeling. Door met elkaar naar vraagstukken te
kijken, ontwikkel je jezelf en anderen. Samen leren van elkaars ervaringen dus.

In een intervisie groep worden vooral problemen op het gebied van persoonlijk functioneren ingebracht maar vakinhoudelijke kwesties behoren ook tot de mogelijkheid. De groep helpt de probleemeigenaar het probleem te onderzoeken en brengt mogelijke oplossingen aan.

Intervisie kun je ook heel goed zelf organiseren. De ervaring leert echter dat begeleiding door een intervisor jouw intervisie op een hoger niveau brengt. De intervisor zorgt voor een gestructureerde bijeenkomst, waarbij ieder zijn bijdrage levert en …….

Denk je aan intervisie? Neem dan contact met me op om de behoefte van jouw groep en de daarbij passende mogelijkheden te bespreken. Ik help jullie graag op weg.

Ondersteuning

Soms heb je gewoon wat extra handjes nodig om iets voor elkaar te krijgen. Denk aan het maken van je afdelingsjaarplan, het organiseren van een bewonersavond, een complex vraagstuk of de doorontwikkeling van …….

Ik ondersteun je graag. Waarbij ik het belangrijk vind dat de inhoud van jou is en blijft. Maar door mijn kennis op het gebied van Volkshuisvesting en dienstverlening mag je verwachten dat ik ook kritisch op de inhoud ben.

……..