Terugblik op “Voorsorteren op 2030” - Advies-en-zooo.nl
1
post-template-default,single,single-post,postid-1,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,cookies-not-set,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Terugblik op “Voorsorteren op 2030”

18 mei, Netwerk Zorgvastgoed

Het jaar 2030, het lijkt nog zover weg! Maar dat valt vies tegen; het duurt namelijk nog net zo lang als dat we terugkijken naar 2004. En bij wie staat de moord op Theo van Gogh niet nog vers in het geheugen? Voor we het weten, is het zo maar 2030.

Een aantal professionals keken vooruit naar Wonen, Zorg en Leven in 2030.

Ellen Olde Bijvank nam ons mee met het proces van ontwikkelingen. We weten, kennen en kunnen al zo veel, toch blijft het lastig te voorspellen in welke mate vernieuwingsprocessen zich ontwikkelen.

De digitalisering kent vooralsnog geen grenzen. Als we ons richten op wonen en zorg dan zijn er veel belangrijke ontwikkelingen; de verlenging van onze levensduur, robotisering, klonen van planten en dieren maar bijvoorbeeld ook partijen die “een graantje mee willen pikken” door naast hun primaire product ook allerlei andere (veelal digitale) diensten aan te bieden en de stijgende koopkracht van ouderen.

We zijn het er over eens dat de techniek niet stil staat en concluderen dat of iets wel of niet kan eigenlijk alleen een kwestie is van tijd en maatschappelijke acceptatie. Ethiek is in de ontwikkeling rondom wonen en zorg een belangrijk issue. Hoe ver wil je gaan? Wil je wel in een glazen bol kunnen kijken?

In groepjes van 2 praten we verder over de kansen, zorgen, knelpunten en vragen als we kijken naar de ontwikkelingen op het gebied van wonen, zorg en zorgvastgoed.